Etusivulle


Kirjoita sivustolle!






    Suomalaisyritykset:


  • Playa del Inglésissä

  • Muualla Kanarialla





    Yleistä tietoa:


  • Matkanjärjestäjiä, hotelleja ja lentoja

  • Playa del Inglés

  • Gran Canaria

  • Kanariansaaret www.canarias.fi






    Tietoa matkailijalle:


  • Aurinkorannat

  • Nähtävyydet ja vierailukohteet

  • Lapsiperheille

  • Autoilu ja liikkuminen

  • Ruuan ystäville

  • Iltaelämä

  • Liikunnan ystäville

  • Shoppailijoille

  • Luontomatkaajille

  • Hyvä tietää

  • Kartalla


















Nauti hyvästä ruuasta ja juomasta!




Kanariansaarten oma keittiö sekoittuu lomakeskuksessa mannerespanjalaiseen ja kansainväliseen ruokakulttuuriin.
Tarjolla on niin tasokkaita kala- ja äyriäisravintoloita kuin kiinalaisia, italialaisia, meksikolaisia ja kun Inglésissä ollaan - niin tietenkin myös suomalaisia ravintoloita.

Kolmen ruokalajin ateria juomineen maksaa Kanariansaarilla noin 30–35 euroa. Pienessä paikallisessa ravintolassa lounaan saa alle kympillä ja illallinenkin kustantaa vain parisen kymppiä juomineen.

Paikalliset ruokaherkut
Kanariansaarten perunaherkku, ryppyperunat eli papas arrugadas keitetään vahvasti suolatussa vedessä. Ryppyperunoiden lisänä tarjotaan mojoa, joko vahvaa punaista paprika-valkosipuli-öljykastiketta tai vihreää korianteri-valkosipuli-öljykastiketta.
Suosittuja kanarialaisia ruokia ovat myöskin vihanneskeitto potaje sekä herkullinen vihannes-lihapata puchero.

Tapakset ovat perinteisiä espanjalaisia pieniä ruoka-annoksia, jotka tarjoillaan sekä kuumina että kylminä. Tavallisia tapaksia ovat mm lihapullat albóndigas, espanjalainen perunamunakas tortilla española, mustekalasalaatti salpicon de pulpo, tuore vuohenjuusto queso blanco, sekä ilmakuivattu kinkku jamón serrano.
Vaalean leivän pan kanssa tarjoillaan yleensä suussasulavaa valkosipulimajoneesia eli aliolia.

Lihan ystävät nauttivat mehevästä sisäfileestä solomillo. Edullista ja maukasta ruokaa on grillattu kana pollo asado. Kalapuolen herkkuihin kuluvat tonnikala atún, meriahvent besugo, kulta-ahventa dorada ja merianturaa lenguado. Myös miekkakala pez espada ja turska merluza ovat maistamisen arvoisia herkkuja.

Mikäli äyriäiset maistuvat, löytyy kanarialta runsain mitoin herkkuja; mustekala calamar, katkaravut gambas ja hummeri langosta. Muita äyriäisherkkuja ovat mm. mustekalarenkaat calamares à la romana, sinisimpukat mejillon, osterit ostra, pitkähäntäsimpukat percebes ja sydänsimpukat berberecho.

Monella matkaajalla äyriäisiä tulee maistettua viimeistään paikalisen äyriäispaellan paella de mariscos muodossa.
Jos kaipaat paellaasi muutakin kuin äyriäisiä, kannattaa kokeilla Paella mixtaa, josa on riisiä, kanaa, lihaa, katkarapuja ja simpukoita.

Ruokajuomana on yleensä viini vino. Monissa ravintoloissa on tarjolla talojen omia, oikein hyviäkin viiniä vino de la casa, joita toki kannattaa maistella! Kanariansaarilla tunnettuja merkkejä ovat mm. Rioja ja Torres.
Myös sangría sopii mainiosti ruokajuomaksi, mutta se käy hyvin myös jälkiruuan kanssa tai vaikka seurustelujuomaksi. Sangria on punaviinin, appelsiinijuoman ja soodan sekoitus, johon lisätään tilkka esimerkiksi banaanilikööriä ja brandyä sekä hedelmäpaloja makua ja näköä antamaan.

Jälkiruuaksi maistuu esimerkiksi karamellivanukkas fla, musta espressokahvi on café solo, kahvi maitotilkalla café cortado, - tai maitokahvi café con leche.
Myös Calisay -yrttilikööri tai pähkinänmakuinen Frangelico maistuvatpalan painitteeksi. Konjakista pitävien kannattaa maistaa kanarian omia brandyja Magno ja Carlos I.

Hyvää ruokahalua – Buen provecho!


Kommenttisi:






  • Voit antaa oman vinkkisi myös tästä linkistä avautuvan kirjoitussivun kautta
  • Jos haluat hakea internetistä lisätetoa aiheesta, käyttä alla olevaa hakukenttää





  • Weather by Freemeteo.com







  • ILMOITUSHINNAT











    ©www.tinamon.com - sivuston mediakortti - yhteystiedot